skip to Main Content
Dyssegaardens Juletræsplantage - Frederiksborgvej 570, 4000 Roskilde - Gundsømagle | Tlf.: 61 18 56 38
dyrevelfaerd-dyssegaarden

Dyrevelfærd på Dyssegaarden

Grise, køer og får går og hygger sig på Dyssegaardens marker. Her kan de udfolde og bruge deres instinkter, for at rode, grave, lege og løbe.

Grise og får slagtes på et lille lokalt slagteri – de bliver afhentet af Henrik, som har mange års erfaring med at håndtere dyr, og kørt de ca. 20 km til slagteriet.

Køerne bliver aflivet på marken, med et enkelt skud i pandebrasken. De opdager intet, før de falder sammen på græsset – det er uden tvivl den mest humane og skånsomme må de at aflive på.

Alle vore ænder, gæs, kalkuner og kyllinger går på friland hos Poul Raunsmed, hvor de har et godt liv. Det gør de fordi, vi så kan sørge for at de bliver slagtet på Pouls godkendte mobile fjerkræslagteri. Dvs. vores fjerkræ, er blandt den ene promille i Danmark, der ikke bliver udsat for dyretransport.

De lever et liv, hvor de hele tiden har haft rig mulighed for at bade, snadre og spise sig mætte i kraftfoder, korn, græs, majs og andet grønt (bl.a. kartofler, gulerødder og salat).

Kraftfoderet består hovedsageligt af hvede, byg, ærter, soyaskrå, raps, mineraler og vitaminer. Dyrene har ikke på noget tidspunkt i opvæksten fået vækstfremmere, foder med kød- og benmel eller lignende.

Back To Top
  FÅ GODE TIPS OG TILBUD
3 GODE GRUNDE TIL
AT FÅ VORES NYHEDSBREV

- Gode tilbud på kød fra gården
- Opskrifter på lækker julemad
- Tips til at holde dit juletræ grønt

Modtag vores nyhedsbrev med tips og tilbud
×